28. veebruar 2012

Põgus pilguheit Hiinasse

Retk Hiinasse oli meil tõesti väga lüheldane, sest tegelikult tunneme Hiina kööki just nende toitude järgi, mida meile erinevates "hiinakates" Eestis pakutakse. Kuidas need toidud tegelikult Hiinas maitsevad, pole meile teada. Arvatavasti on eurooplane need toidud siiski endale suupäraseks kohandanud.
Hiina köök aga jaguneb suurelt jaolt kulinaarsete traditsioonide järgi neljaks:

Kasutatakse ka teisi, detailsemaid jaotusi (laialt kasutatav on ka 8-regiooniline jaotus).  Nii et tegelikult pole olemas päris ühtset Hiina kööki. Põhiline on, et köögivili, liha ja kala oleksid värsked, ühesuurusteks hakitud ning valmiksid üheaegselt! Hiinas kasutatakse peamiselt toiduainete frittimist, aurutamist ja wokkimist.

Hiinapärase wokiroa tegime meiegi! Algsest "ma ei söö porgandit, paprikat ja üldse mitte midagi" sai "oi, kui hea wok!" ning lisaks hiinapärasele toidule valmistasime täiteks juurde ka tortillachipse "Merevaigu"- juustu ning maitseainetega. Kõik maitses, jällegi!

Eriline kunst oli aga pulkadega söömise äraõppimine! Selleks tegime "kuiva trenni" ja nokkisime pulkadega herneid taldrikule:)



Kuidas neid pulki siis käes hoida?






Kommentaare ei ole: