14. september 2011

Smuutine sissejuhatus


Esmaspäeval, 12. septembril, toimus Lianni Laste Kokakoolis esimene tund. Saime kokakooli tulnud lastega tuttavaks, valmistasime koos smuutisid, õppisime tundma erinevaid köögiriistu ning tegime tutvust kaneeli ja kardemoniga. Valmistasime ja maitsesime porgandi-apelsinismuutit, pirnismuutit ja sünnipäevasmuutit vaniljejäätise ja külmutatud marjadega. Aeg lausa lendas! Noored kokad olid väga asjalikud ja töökad.

Smuutit saab valmistada blenderi või saumikseriga
Valmib pirnismuuti
Pirnismuuti koduaia pirnidest
Mõista-mõista, mis see on?
Köögiriista number tuli ühendada õige vastusega
Õpetaja Martiina jagab õigeid vastuseid
Vaniljejäätis ja külmutatud marjad...
...sobivad hästi sünnipäevasmuutisse
Porgandi-apelsinsmuuti tarvis läks vaja puhast apelsini viljaliha. Õpetasime noortele kokkadele, kuidas noaga apelsini koorida ja viljaliha kätte saada. Ega see nii lihtne olegi! Meeldetuletuseks siia ka väike õppevideo. Ettevaatust terava noaga!




Järgmisel esmaspäeval võtame ette maitserännaku Itaaliasse. Õpime, kuidas valmistada õhukest ja krõbedat pitsapõhja. Saame teada, mille poolest erineb Itaalia pitsa Eestis tehtavast ja teeme maitsvat kooretarretist.

Kohtumiseni Kokakoolis!


Kommentaare ei ole: