30. september 2011

Magustoidud


"Mina ei söö rosinaid!"
"Mina ei söö saiavormi!"
"Mulle ei meeldi kissell!"
"Mina ei joo piima!"

Esmaspäevase tunni esimesed minutid olid ärevusttekitavad. Kas me oleme tõesti välja valinud magustoidud, mis lastele ei maitse? Rahu, ainult rahu! Leppisime kokku, et enne, kui me ei ole valmis toitu maitsnud, me hinnanguid ei anna. Mõnikord lihtsalt  juhtub nii, et üks varasem halb maitseelamus jääb pikaks ajaks kummitama ja paljas mõte sellele toidule tekitab vastikustunnet. Loomulikult ei sunni me kedagi sööma! Kui ei maitse, siis ei maitse. Aga seda otsustame pärast, mitte enne toidu valmistamist. Kokakool on just see koht, kus saab oma maitsemeeled proovile panna! 

Väike, aga tubli!

Hoolimata ninakrimpsutamistest, asusime usinasti rosinakiselli ja saiavormi tegema. Arutasime ka pokaalimagustoitude valmistamisvõimaluste üle. Tekkis küsimus, kas seda kreemi, mis piparkookide peale pannakse, sobib ka pokaalimagustoidus kasutada? Pigem mitte, sest piparkoogiglasuur on väga magus. Samuti sobib pokaalimagustoitu paremini kergem ja õhulisem kreem, mis on valmistatud kohupiimast, vahukoorest, toorjuustust, hapukoorest, jogurtist või pudingust. Aga alati võib proovida!  Kokad just nii uusi ja põnevaid toite välja mõtlevadki - katsetavad ja proovivad.

Viimased kulbitäied rosinakisselli

Kuigi arvamused rosinakisselli välimuse kohta olid erinevad - mõne noore koka arvates nägi see lausa jube välja, söödi kissellipott tühjaks. Rosinaid sõid ka need, kes ütlesid, et nad rosinaid ei söö :) Sama lugu juhtus saiavormiga. Esimesena sai taldrik tühjaks kokaõpilasel, kes tavaliselt saiavormi suu sissegi ei võta. Väga hea meel oli selle üle, et kõik, kes kahtlesid, olid nõus magustoite proovima ja avastasid endalegi üllatuseks, et need on päris maitsvad. Tublid!

 Suussulav vaarika-saiavorm

Järgmises tunnis valmistame köögiviljatoite. Kindlasti saab põnev olema sibula hakkimise test - kuidas hakkida sibulat nii, et see nutma ei ajaks? Katsetame erinevaid võimalusi ja teeme tulemustest kokkuvõtte kindalsti ka bogisse!

Kommentaare ei ole: