1. oktoober 2011

Vaarika-kodujuustusmuuti

Sügis on parim aeg puu- ja köögiviljade söömiseks! Porganid on priskeks kasvanud ja vitamiine täis. Kapsapead on just parajalt suured ja mõnusalt krõmpsud. Seega pott tulele ja köögiviljad sisse! Kokakoolis räägime köögiviljadest täpsemalt juba järgmises tunnis!

Kes aga pole köögivilju veel nii väga armastama hakanud, tõstku esialgu oma vitamiinitaset puuviljadega. On ju õunad ja pirnid ja ploomid ja palju teisi häid vilju! Ja kui enam puu otsas midagi ei kasva, siis on hea võtta suvel sügavkülma pandud marju, lisada veidi sahvrisse riiulile pandud õunamahla ja alljärgneva retsepti alusel endale hommikuks üks kasulik ja maitsev smuuti valmistada. Just nii, nagu üks õige smuuti olema peab (smuutisid õppisime tegema esimeses tunnis)!


Kogus: kahele

2 dl õunamahla
2 dl vaarikaid
3 sl kodujuustu
(ja kui mahl või marjad on väga hapud, siis veidi mett või suhkrut)

Pane kõik koostisosad kõrgesse nõusse ja mikserda saumikseriga ühtlaseks (või kasuta blenderit) - niikaua, kuni pole enam ühtegi tükki ja segu on kreemjas. Vala klaasidesse, kaunista mõne vaarikaga ja naudi!

NB! Vaarikad võivad olla nii külmutatud kui ka värsked. Värskete puhul lisa smuutile mõned jääkuubikud, et smuuti ikka jahe oleks. Külmutatud marjade puhul pole jääd lisada vaja.

Kommentaare ei ole: