5. oktoober 2011

Köögiviljad, krõmps-krõmps!

Sel nädalal valmistasime kokakoolis üheskoos erinevaid köögiviljaroogasid. Oktoober on ju köögiviljakuu!
Ja kuigi oli tunni alguses kuulda kahtlevaid lauseid "Paprika ei ole ju hea!", "Öehh...lillkapsas!" ja "Me teeme SUPPI?!", said kõik tunni lõpuks kõhud täis. :) Selgus, et kartulist saabki pannkooke teha ja et porgand teeb supi kaunilt kollaseks.

Sellised retseptivihikukesi leidub praegu toidupoodides. Otsige puuviljade ligidalt!

Tunni alguses panid kokaõpilased end sibula hakkimises proovile ning selgus, kas on imenippe nutmise vältimiseks. Ülipõnevad tulemused avaldame siinsamas blogis juba mõne päeva pärast!

Sibula hakkimisel on oluline õige tehnika!

 Tunni jooksul valmistasime kartuliröstisid ehk kartulipannkooke, tegime köögiviljadest maitsva püreesupi ja arutasime, millised köögiviljad koos dipikastmega lauale sobivad. Dipikaste, kusjuures, tuleb ise teha, sest kõikidele kokaõpilastele maitses isetehtud kaste rohkem kui poest ostetu.

Igas tunnis nii palju põnevat materjali!

Köögiviljatund oli tegemisi täis ja tore! Järgmine tund saab olema kokanduslik kunstiklass, sest igaüks saab oma andeid näidata väga eriliste maiustuste nikerdamisel! :)

Supp sai hea!

Kartuliröstid pannil...

...ja taldrikul. Nämm!

Kuldkollane supp porgandist, kartulist,
sibulast, lillkapsast ja Merevaigust.

Söö Sina ka vähemalt viis portsu puu-ja köögivilja päevas!

Kommentaare ei ole: