9. oktoober 2011

Moosimusi küpsised

2. septembril Lianni Stuudios toimunud lahtiste uste päeval küpsetasime koos moosi-küpsiseid. Sellest on küll palju aega möödas, aga kuna nii mõnigi laps unustas oma retsepti kaasa võtta ja küpsised on ju imehead, paneme retsepti siia kirja. Algretsept on pärit Nami-Nami toiduportaalist.

Kokakoolis näeme aga juba homme! :)

"Moosimusid"
25-35 tk

200 g toasooja võid
1 dl tuhksuhkrut
näpuotsatäis soola
1 tl riivitud sidrunikoort
4 dl nisujahu
1 dl kartulitärklist
paksu vaarikamoosi
(sobib ka mustsõstra-, apelsini-, aprikoosimoos)

Pane ahi 180 kraadi juurde sooja. Pane toasoe pehme või kaussi ja sõelu sinna juurde tuhksuhkur. Hõõru või ja suhkur puulusikaga kohevaks. Pese sidrun korralikult puhtaks ja riivi selle koor peene riiviga. Lisa riivitud sidrunikoor ja näpuotsatäis soola võivahule ning sega läbi. Sega teises kausis jahu ja kartulitärklis ning sõelu saadud segu võivahu hulka. Sega kõik ühtlaseks tainaks. Kõige parem on seda teha kätega. Vormi saadud tainast käte vahel ühesuurused pallikesed ja aseta need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Suru iga pallikese keskele sõrmega süvend. Pane igasse süvendisse väikese lusikaga moosi. Küpseta küpsiseid 180-kraadises ahjus kuni need on hele-kollased ja tahenenud, alt poolt kergelt pruunikad. Võta valmis küpsised ahjust välja ja lase neil enne sööma asumist natukene aega jahtuda. Ahjust võetud küpsised on väga kuumad ja moos võib suud kõrvetada!

Kommentaare ei ole: