14. november 2011

Pelmeenid ja samovar ehk Vene köök

Tänane kokakooli tund oli teemal Vene köök. Kooskokkamine oli meeleolukas nagu alati ja toimetamist oli palju :)
Nagu rahvusköögi teema tundides ikka, tutvusime ühe soolase põhiroaga, üle lisandiga ja ühe magustoiduga. Tänases kavas olid pelmeenid kahe erineva täidisega (kanalihaga ja sea-veiselihaga), kõrvale valmistasime kurgi-tillisalati hapukoorega ning magusaks küpsesid ahjus meepräänikud, mille kõrvale limpsisime samovariga tehtud teed. Kõhud said täis ja tuju oli hea!


Pelmeene tegime spetsiaalse pelmeenivormi abil, et toimetused kiiremini läheks. Loomulikult võib pelmeene ka ühekaupa teha. Ja täidis, tuletan veelkord meelde, võib olla mistahes - peaasi, et endale maitseb.



Meie tänases tunnis selgus, et laste lemmikud on pigem praetud pelmeenid. Keetmine pidi pelmeenitaigna liiga maitsetuks tegema. Kuigi on ka neid, kellele just keedetud pelmeenid rohkem maitsesid! Ja õpetajad arvasid, et mõlemad pelmeenid olid head - sest meil on ju nii tublid kokad tunnis!


Järgmine kord kohtume juba nädala pärast. Siis uurime, milliseid toredaid suupisteid sünnipäevalauale panna võiks!

Kommentaare ei ole: