12. november 2011

Suitsukanaga võileivatort

Antud retsptist saab ühe suure (3x4 saiaruutu) tordi.

2 suurt pätsi täistera röstsaia (36 viilu)
immutamiseks jahtunud kanapuljongit

1 kg suitsutatud broilerikintsuliha
350 g juustu
1 purk (560g) konservananassi
800 ml head majoneesi
250 g hapukoort

kaunistamiseks erinevaid köögivilju (kurk, kirsstomatid, redised, õunad)
ja maitserohelist (käharpetersell, till)


Alustuseks lõika saiaviiludel kõvad koorikuservad ära. Proovi lõigata võimalikult õhukeselt.
Edasi valmista täidis: haki suitsukana ja konservananass pisikesteks tükkideks ning pane tükid suurde kaussi. Riivi juust ja lisa see kanatükkide juurde. 
Teises kausis sega kokku majonees ja hapukoor. Vala osa (umbes kolmveerand) majoneesisegust hakitud täidisainete hulka ja sega läbi. Kui vaja, lisa veel majoneesisegu, et täidis saaks piisavalt mahlane. Samas, osa majoneesisegust peab alles jääma- sellega katad tordi pealt ja külgedelt!

Kui täidis on valmis, hakka torti kokku panema. Võta suur kandik, mille peale torti tegema hakkad ja lao sinna esimene kiht saiaviile - 12 viilu ehk kolmes reas neli viilu. Säti viilud tihedasti üksteise kõrvale. Seejärel immuta saiaviile natukese jahtunud puljongiga- seda on hea teha pintsli abil. Ära saiu liiga märjaks tee!
Edasi tõsta saiaviiludele pool kausisolevast täidisest ja aja õrnalt laiali. Ettevaatust, et saiaviilud oma kohalt ei nihkuks! 
Kui täidis on laiali aetud, lao peale teine kiht saiaviile, samalaadselt esimesega. Suru käega õrnalt saiaviiludele, et need tihedalt all oleva täidise vastas oleks. Seejärel immuta neidki saiaviile väikese koguse puljongiga. Järgmiseks tõsta peale ülejäänud täidis ja aja taas õrnalt laiali. 
Lao peale kolmas kiht saiaviile ja vajuta käega õrnalt peale.  NB! seda kihti immutada ei ole vaja ja täidist siia ka ei panda (see kulus ju enne juba ära, eks).
Võta allesjäänud majoneesi-hapukooresegu ja kata sellega tort pealt ning külgedelt. Majoneesikiht peab olema väga õhuke, ainult selleks, et tort mahlasem tuleks ja kaunistused paremini tordil seisaks.

Lase tordil järgmise päevani külmkapis seista, siis ta muutub tort pehmeks ja mahlaseks. 
Edasi kaunista tort köögiviljadega (kaunistada on parem veidi aega enne tordi laualepanekut, siis ei närtsi kaunistused ära. Samas, kui sul järgmisel päeval väga kiire on ja kaunistada ei jõua, võid kaunistada ka eelmisel päeval, kohe siis, kui tort kokku pandud). 
Erinevaid kaunistusi õppisime kokakoolis :)


Kommentaare ei ole: