23. oktoober 2012

Quiche ja vulkaanid

Oot-oot, vulkaan köögis? Natuke ohtlik või mis? Õnneks mitte, hoopis väga magus! Nimelt šokolaadivulkaan. Tänases kokakooli tunnis, mis oli vaatamata koolivaheajale sagimist täis, valmisidki põnevad šokolaadikoogikesed ja väikesed soolased lahtised pirukad ehk quiche'd.

Šokolaadivulkaanid nägid taldrikul ägedad välja, eriti kui sisu laava moodi voolama hakkas. Mõned vulkaanid purskasid kohe eriti võimsalt, kui need vormidest välja kummutasime. Koogid olid nii šokolaadised, et isegi kõige suuremad maiasmokad (nagu mõned õpilased meil on), oleks väiksemat portsjonit eelistanud. Õnneks oli meil laual maitsev jook Rõngu Mahlalt, mis kõigi janu kustutas. Ega üks šokolaadikook saagi muud olla kui magus :)





Enne veel kui vulkaanid purskama hakkasid, valmistasime muretainapõhjal soolase piruka. Väikesed pirukad nägid ilusad ja isuäratavad välja, kuigi põhjad oleksid võinud veidi krõbedamad olla. Ärge siis unustage, et krõbedaks muudab põhja eelküpsetamine (vaadake oma retsepti!), mida me aja kokkuhoiu mõttes täna ei teinud. Igal juhul saime teada, kuidas valmistada muretainast ja miks peab vorme enne ahju panemist hoolega võiga määrima. Mõnusate pirukate valmimisele aitasid kaasa nii Rannamõisa imehea suitsukana kui ka Meira maitseained!

 




Järgmises tunnis kehastuvad kõik kokad Jamie Oliver´ideks ja valmib maitsev pastaroog! Jamie teeb loomulikult ka väga maitsvaid ja lihtsaid magustoite. Nii ka meie! Kohtumiseni kokakoolis :)

NB! Uurige ka Jamie kodukat - http://www.jamieoliver.com/

Kommentaare ei ole: