8. november 2012

Tere hommikust!

Sõime õhtul kell pool kuus kokakoolis hommikusööki :) Mitte nalja pärast, ikka sellepärast, et hommikusöögid olid meil tunni teemaks. Rullisime juustusarvekesi, kloppisime miniomlette, praadisime "veseid rüütleid" ja suristasime kokku nisukliide ja banaaniga hommikusmuuti. 


Kuna õpetaja Kaare oli unustanud pooled vajalikud toiduained poodi, lähenesime retseptidele loominguliselt. Kannatada said ainult juustusarved. No mis juustusarv see on, kui piisavalt juustu sees ei ole? Aga otsustasime siiski, et võileiva tegemiseks sobivad need natuke maitsetud sarvekesed ikka :)






Peale kokkamise ja söömise, tutvusime ka maailma hommikusöökidega. Fotode järgi tuli ära arvata, mis maa hommikusöögiga on tegu. Kõige keerulisemaks osutus Mehhiko. Aga asualt, need mehhiklased on ikka imelikud küll. Vähe sellest, et neil on kolmekäiguline hommikusöök, söövad nad hommikuks tortillakrõpsudega hautist :) 


Seekord saime selgeks ka laua katmise - kuhu panna leivataldrik, kui kaugele lauaservast söögiriistad, mis pidi käib magustoidulusikas ja -kahvel. Isadepäevahommik peaks nüüd küll ilusasti kaetud laua ja maitsvate hommikusöökidega kindlustatud olema!


Hõikasime välja selle aasta esimese auhinnamängu! Ootame kokakooli õpilastelt usinat kokkamist ja pildistamist. 

Järgmises tunnis hakkame kreemiga möllama. Teemaks on cupcakes ehk kreemiga kaunistatud keeksikesed.

Kommentaare ei ole: