20. september 2011

Itaalia köök

Eile tutvusime kokakoolis Itaalia köögiga. Tund möödus kiirelt, oleks veel rohkemgi tahtnud kokata ja juttu ajada. Muuhulgas tutvusime veidi mõõtühikutega - et teelusikas ja supilusikas sassi ei läheks. Ise valmistasime pitsat, alustades taigna tegemisest kuni pitsa ärasöömiseni :) Pitsat oli meil lausa kahte sorti!
Lisaks arutasime, kas pitsa peale on mõnusam panna kuivatatud või värsket basiilikut ning pidasime nõu, kas magusat pitsat saaks ka teha.

Teelusikas? Supilusikas? Mõõtlusikas...?:)

Mis see on?!

Lisaks valmistasime mõnusat Itaalia kooremagustoitu panna cotta´t, mille kõik lapsed koju kaasa said. Kas magustoit tarretus kodus ikka ilusti ära ja kuidas maitses? (vastuseid saab kirjutada kommentaaridesse)
Saime teada, et päris õige vanillisuhkur peab olema mustade täppidega ja tegelikult saab neid täppe vanillikauna seest. Ja kust on pärit želatiin...no seda teame nüüd ka :)

Tunni algust ootamas...

Järgmisel tunnil tutvume magustoitudega, mida ise kodus lihtsalt valmistada saab. Ees ootab sügisõhtusse sobiv saiavorm, maitseme kisselli ja teeme ühe kiire-kiire magustoidu! :)

Nagu ikka, sai tunni lõpuks kõhu täis!

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Kahju, et seekord teiega ühineda ei saanud! Oleksin väga tahtnud laste tehtud pitsat maitsta :)

Kaare